15 Kasım 2009 Pazar

ÜZÜMLÜ KEK





Malzemeler:
1 su bardagi zeytinyagi
2 adet yumurta
1 su bardagi toz seker
3,5 su bardgi un
1 kahve fincani kuru üzüm
1 kahve fincani hindistan cevizi
1 kahve fincani çekilmis antep fistigi
Yarim su bardagi ilik süt
1 adet limon kabugu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

TARIFI:
Yumurta ile toz sekeri mikser ile iyice köpürene kadar çirpin. Yag, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip birkaç dakika tahta kasikla karistirin.

Sonra ilik süt, üzüm, hindistan cevizi, antep fistigi ve limon kabugu rendesini karisima ilave edip kek kivamina gelinceye kadar karistirin.

Karisimi yaglanmis kek kalibina dökün. Önceden isitilmis 175 derece firinda 45 dakika pisirin. Soguduktan sonra servis yapin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder