16 Kasım 2009 Pazartesi

HAVUÇLU KEK





Malzemeler:
8 kisilik
1 adet yumurta
2 su bardagi rendelenmis havuç
1 su bardagi iri çekilmis ceviz
1 su bardagi süt
1 paket kabartma tozu
Bir buçuk çorba kasigi margarirî
3 su bardagi elenmis un
1 tatli kasigi dolusu tarçin
1 su bardagi tozseker
Kalibi yaglamak için çok az margarin


TARIFI:
Öncelikle yumurta ve sekeri mikserle iyice çirpin. Oda sicakliginda margarin ve sütü ilave edin. Rendelenmis havuç, ceviz, tarçin ve unla birlikte kabartma tozunu da ilave edip karistirin. Margarinle yaglanmis kek kalibina hamuru dökün. Önceden isitilmis 175 derece firinda pisirin. Dilimleyerek servis yapin.
Asçinin notu: Kekin pisip pismedigini kontrol etmek için, biçagin ucunu keke batiriri. Biçak temiz çikiyorsa, pismis demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder