16 Kasım 2009 Pazartesi

Peynirli Börek


MALZEMELER
HAMURU İÇİN
4 adet yufka
1 adet yumurta
1-1.5 su bardağın yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağı
İÇİ İÇİN
250 gr beyaz peynir
Maydanoz

HAZIRLANIŞI
Maydanozları kıyalım, peyniri çatalla ezelim ve maydanozla karıştıralım. Fırın tepsisine pişirme kâğıdı yayalım ve üzerine 1 adet yufkayı kenarları tepsiden taşacak şekilde serelim. Kalan yufkaları elimizde 3-4 parçaya ayıralım, 1 kat döşenecek şekilde birleştirelim. Yumurta, yoğurt ve sıvıyağı iyice çırpalım, yufkanın üzerini kaplayacak şekilde fırça ya da kaşık yardımı île sürelim. Her koyduğunuz yufka katına, sos sürün ve peynirli karşımdan serpelim, En son kısma gelince en altta kalan geniş yufkayı böreğin üzerine düzgünce kapatalım. Kalan sostan üzerine sürelim. 180 derece önceden ısıtılmış fin uda ‘güzelce kızarana kadar piişiiırelliinı Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder