16 Kasım 2009 Pazartesi

CEVIZLI KREMALI KEK






Malzemeler:
2 adet yumurta
2/3 su bardagi tozseker
Yarim su bardagi süt
50 gram margarin (eritilmis)
Yarim paket kabartma tozu
1 tatli kasigi Türk kahvesi
1 tatli kasigi kakao
2 su bardagi un
Krema için:
2 tatli kasigi tozseker
2 tatli kasigi bugday nisastasi
1 tatli kasigi pirinç unu
2 su bardagi süt
1 çay kasigi vanilya
Karamel için:
1 çay bardagi tozseker
1 çay bardagi su
Süslemek için:
2 su bardagi bütün ceviz için

TARIFI:
Yumurta ve tozsekeri çirpin. Yarim su bardagi süt ve margarini ekleyip, tekrar çirpin. Kabartma tozu, kahve, kakao ve unu ekleyip çirpmaya devam edin. 22 cm'lik yaglanmis kaliba dökün. 150 derece firinda 30-40 dakika pisirip, sogutun. Ayri bir yerde kremasi için tozseker, bugday nisastasi, pirinç unu, süt ve vanilyayi karistirin. Kivami koyulasinca ocaktan alip ilitin. Kremayi kekin üzerine döküp, cevizleri dizin. Karamel için, tozsekeri tavaya koyup, seker eriyince ocaktan alin. Üzerine suyu döküp, tekrar ocaga koyun. 2-3 dakika karistirip, kivamina gelmesini bekleyin. Hafif soguyunca cevizlerin üzerine döküp, servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder