16 Kasım 2009 Pazartesi

KAHVELİ VE ÇİKOLATALI KEK




Malzemeler:
4 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı damla çikolata
1 kahve fincanı kakao
1 kahve fincanı neskafe
1 kahve fincanı konyak veya rom
Sos için:
2 paket (80'er gramlık) bitter çikolata


TARİFİ:
Yumurtaları tozşekerle birlikte 3-4 dakika mikserle çırpın. Sıvıyağ ekleyip tekrar mikserleyin. Sütü ekleyin ve karıştırın. Kakao, neskafe, damla çikolata ve konyak veya romu ekleyin. Unu ve kabartma tozunu katıp tüm malzemeyi karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına karışımı yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50-60 dakika pişirin. Soğuması için bir kenarda bekletin. Sos için bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Eriyen çikolatayi kekin üzerine gezdirin. Dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder