15 Kasım 2009 Pazar

ISLAK KEK






Malzemeler:
4 adet yumurta
2 su bardagi toz seker
1 su bardagi süt
1 su bardagi siviyag
2 çorba kasigi kakao
2 su bardagi un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu


TARIFI:
Öncelikle genis bir kasenin içinde 4 adet yumurta ve 2 su bardagi toz sekeri iyice çirpin. Daha sonra 1 su bardagi süt, siviyag ve 2 çorba kasigi kakaoyu ilave din, bu karisimdan 1 su bardagini ayirin. 2 su bardagi unu eleyerek ilave edin. 1 paket vanilya ve kabartma tozunu katin, çirpma teli ya da mikserle iyice karistirin. Sivi halindeki kek hamurunu dilediginiz biçimdeki kek kalibina bosaltin, önceden isitilmis 200 derece firinda pisirin. Keki firindan çikardiktan sonra, ayirdiginiz 1 su bardagi sosu esit miktarda dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder