16 Kasım 2009 Pazartesi

Cilt Donuklaşmasının Nedeni


durumlar ve beslenme şekliyle ciltte kuruma ve donuk ifadelere sebep olur. Cildinizi donukluktan kurtaracak çözümleri öğrenmeden önce, buna neden olan faktörleri öğrenmeniz gerekir. Bu sayede sorunu çözmeye çok daha bilinçli bir şekilde başlamanız mümkün olacaktır.

1.Ölü hücrelerin atılamaması

Bilindiği üzere cilt kendisini düzenli olarak yeniliyor ve en üst yüzeydeki ölü tabaka atılarak yerini alttan gelen taze tabakaya bırakıyor. Yalnız bazen, bu olmuyor ve ölü cilt tabakası tam olarak atılmıyor, cildin üst yüzeyinde birikiyor, cilde donuk bir görünüm veriyor.

2.Yetersiz kan dolaşımı

Aşırı yorgunluk, stres, yetersiz uyku etkisini tüm beden üzerinde olduğu gibi cilt üzerinde de gösteriyor. Tüm bunlar, dolaşım sistemini olumsuz etkiliyor ve cilt yeteri kadar beslenemediği, oksijen alamadığı için donuklaşıyor. Bunların dışında egzersiz yapmamak ve sürekli kapalı mekânlarda kalmakta cildin oksijensiz kalmasına sebep oluyor.

3. Kötü beslenme alışkanlıkları

Düzenli beslenmenin ve bol bol vitamin, antioksidan maddeler tüketmenin cilt üzerinde sayısız yararı var. Çünkü bu maddeler hücrelerin sağlığını koruyor ve onların zararlı serbest radikallerin saldırısına uğramasını engelliyorlar. Eğer, düzenli beslenemiyor, kalorisi yüksek ancak besleyici değeri az besinlerle öğünleri geçiştiriyorsanız bu durum kısa bir zaman içinde cildiniz üzerinde etkisini gösterecektir.

4. Sigara

Sigaranın sadece sağlığınız için değil, güzelliğiniz için de son derece zararlı olduğunu tekrarlamaya gerek yok sanıyoruz. İçindeki zararlı maddelerle sağlığınızı ve cildinizi olumsuz etkilerken, dumanı da cildinizin donuk, sarı bir hal almasına sebep oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder