16 Kasım 2009 Pazartesi
Kolay Su Böreği Tarifi
KOLAY SU BOREGi TARİFİ (4-5 KİŞİLİK)
MALZEMELER:
6 yufka
6 yumurta
3 su bardağı süt
1/2 paket margarin veye tereyağı peyniri
1/2 su bardağı sıvı yağ
50 gram kaşar peyniri
1 paket kabartma tozu
İÇİ İÇİN :
100 gram peyazpeynir veya lor
1 demet maydanoz
1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI:
Bir kabın içinde yumurtaları, sütü eritip ılıttığımız margarini, sıvı yağı ve kabartma tozunu çırparak karıştıralım. Margarinle yağlanmış bir tepsiye ilk yufkayı serelim. Üzerine firça yardımıyla yumurtalı, sütlü harcı sürelim. İkinci yufkanın üzerine ve aralarına yumurtalı, sütlü harcı sürüp üst üste serip, ezilmiş peynirle kıyılmış maydanozu karıştırarak yayalım. Kalan yufkaların da aralarına ve üzerine sütlü, yumurtalı harcı sürüp tepsiye serelim. Yufkaları kare dilimler halinde kesip kaşar rendesi serpelim, önceden ısılıtmış 220 derece ısılı fınnda böreğin altı üstü pembeleşene dek pişirelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder