16 Kasım 2009 Pazartesi

LIMONLU CHEESECAKE




Malzemeler:
1,5 paket bisküvi (1 paket 175gr)
4 yemek kasigi tereyagi, eritilmis
Cheesecake Malzemeleri:
1 paket krem peynir, oda sicakliginda (250 gr'lik)
1 teneke koyulastirilmis tatlandirilmis süt (~400gr) *
1/3 su bardagi taze sikilmis limon suyu
1 çay kasigi vanilya
Limonlu Krema Malzemeleri:
1,5 çay kasigi limon kabugu rendesi
6 yemek kasigi limon suyu
1yumurta + 1 yumurtanin sarisi
yarim su bardagindan biraz az toz seker
2 yemek kasigi tereyagi, küçük parçalara bölünmüs

TARIFI:
Bisküvileri kirip un haline getirin, erimis yag ile karistirip 22-23 cmlik kaliba yayin. Isinmis firinda 10 dakika bekletip çikartin.Krem peyniri mikser yardimiyla yaklasik 8-10 dakika karistirin, sonra sütü ekleyip 1-2 dakika karistirin, sonra da limon suyu+vanilya ekleyip hepsi özlesene kadar karistirin.Karisimi bisküvili tabanin üzerine dökün ve en az 2 saat buzdolabinda bekletin (bir gece bekletince daha güzel oluyor).Limonlu krema için limon kabugunu, limon suyunu, yumurtayi, yumurta sarisini, ve sekeri bir kapta karistirin. Kabi kaynar su dolu bir kabin içine yerlestirin ve orta ateste 5 dakika boyunca karistirarak pisirin. (benmari usulü) Yagi ekleyip 7 dakika daha karistirin. Kabi atesten alip en az yarim saat sogutun. Servis yapmadan önce cheseecake'in üzerine yayin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder