14 Kasım 2009 Cumartesi

Browni


BROWNI














Malzemeler:

1 su bardagi tozseker

125 gr./ yarim paket eritilmis tercihen tereyagi veya margarin (veya kati yagi yarim ölçü koyup 1 küçük çay bardagi siviyag koyabilirsiniz)

2 yumurta

2 tepeleme yemek kasigi kakao

1/2 su bardagi iri kiyilmis findik

1/2 çay kasigi tuz

1/2 çay kasigi kabartma tozu

1 çay kasigi vanilya

yarim su bardagi un



TARIFI:

Firininizi 200C dereceye getirip isinmaya birakin. Genis bir kabin içine un, kakao, kabartma tozunu, vanilyayi ve tuzu birlikte eleyin. Findigi ilave edip karistirin. Baska ufak bir kapta sekeri, yumurtalari ve erimis yagi birlikte çirpma teli veya çatalla karistirin. Unlu karisimin içine aktarip karisana kadar karistirin. Yaglanmis ufak kare veya dikdörtgen tepsiye döküp 15 dakika kadar pisirin. Soguduktan sonra tepsiden alip servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder