15 Kasım 2009 Pazar

LIMONLU TEREYAGLI KEK




Malzemeler:
2 çubuk tereyagi (yada margarin) ,240gr.
5 yumurta
2,5 su bardagi tozseker
1 limon kabugu rendesi
1 su bardagi süt
2 yemek kasigi limon suyu
3 su bardagi elenmis un
1,5 cay kasigi kabartma tozu



TARIFI:
Oda isisina getirilmis yumusak tereyagi ,yumurtalari ,sekeri ve limon kabugu rendesini genisçe bir kaba alip yaklasik 5 dakika kadar krema gibi olana dek çirpin. 1 bardak sütün içine limon suyunu ekleyin. Ayri ufak bir kaba unu kabartma tozu ile birlikte eleyin. arzuya gire vanilyada koyabilirsiniz. Çirptiginiz yumurtalari karisimin içine biraz limonlu sut, biraz undan ekleyerek hepsini karisima yedirin. Yaglayip unladiginiz büyük kek kalibiniza hamuru dokun. 350F (175C) dereceli önceden isitilmis firinda yaklasik 70-80 dakika arasi pisirin. Kalibin içinde biraz ilindiktan sonra kaliptan çikarin. Sogumaya birakin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder