16 Kasım 2009 Pazartesi

TARÇINLI KEK TARİFİ




Malzemeler:
1 su bardağı esmerşeker
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağından biraz eksik zeytinyağı
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatli kaşığı tarçin
1 çay kaşığının ucuyla mahlep
1 tatli kaşığı hindistancevizi
1 çay bardağı ceviz
Üzeri için:
Pudraşekeri
Bögürtlen reçeli

TARİFİ:
Öncelikle yumurta ve esmerşekeri çırpın. Bu karışımın üzerine kalan diğer malzemeleri ekleyip, çırpmaya devam edin. Tüm malzemeyi, yağlanmış bir kek kalıbına dökün. 180 derece fırında içini çekene kadar pişirin. Üzerine pudraşekeri ve böğürtlen reçeli ekleyip servis yap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder