10 Aralık 2009 Perşembe

Damla Çikolatalı Kek



Sinangil fırtınamız devam ediyor bu sefer fındık unlu kek ve baklava tarifmiz var coştum mu ne:)

Malzemeler...
3 yumurta

1,5 su bardağı toz şeker

yarım su bardağı süt

yarım su bardağı yoğurt

yarım su bardağı sıvı yağ

100 gr margarin

1 paket vanilya

3 su bardağı Sinangil fındıklı kek unu

damla çikolata

Yapılışı....

Yumurta ve toz şeker köpürene kadar çırpılır daha sonra içine diğer malzemeler eklenip çırpılmaya devam edilir,kek kalıbımız yağlanır ve hamur içine konur önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 1 saat pişirilir,piştiğinden emin olmak için kekin ortasına bir kürdan batırılır,kekimiz soğuduktan sonra servis tabağına çıkarılıp servis edilir.