10 Aralık 2009 Perşembe
Damla Çikolatalı Kek
Sinangil fırtınamız devam ediyor bu sefer fındık unlu kek ve baklava tarifmiz var coştum mu ne:)
Malzemeler...
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı yoğurt
yarım su bardağı sıvı yağ
100 gr margarin
1 paket vanilya
3 su bardağı Sinangil fındıklı kek unu
damla çikolata
Yapılışı....
Yumurta ve toz şeker köpürene kadar çırpılır daha sonra içine diğer malzemeler eklenip çırpılmaya devam edilir,kek kalıbımız yağlanır ve hamur içine konur önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 1 saat pişirilir,piştiğinden emin olmak için kekin ortasına bir kürdan batırılır,kekimiz soğuduktan sonra servis tabağına çıkarılıp servis edilir.