6 Mart 2010 Cumartesi

Brokoli Çorbası



Malzemeler

•500 gr brokoli
•1 havuç
•1 patates
•1 soğan
•2 su bardağı süt
•1 çorba kaşığı tereyağı
•1 çorba kaşığı un
•2 çorba kaşığı krema
•tuz, karabiber

Yapılışı

Brokoliyi yıkayıp temizleyip bir tencereye koyunuz, peşine kabukları soyulmuş doğranmış patates ile temizlenmiş havuç ve soğanı üzerini atıp, üstlerini aşacak kadar su koyun ve haşlayın.

Başka bir tencerede yağı eritip unu kavurun, unun rengi hafif değişmeye başlayınca azar azar sütü ilave ederek muhallebi kıvamında pişirin. Hazırladığınız bu beşamel sosa brokoliyi, diğer sebzeleri ve haşlama suyunun yarısı kadarını, tuzu ve karabiberini ekleyip blenderden geçirin. Yoğunluğu çok oldu ise artan haşlama suyundan ilave ederek çorbanızın yoğunluğunu damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Çorbayı kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin.

Herşey tamamlanınca çorbaya kremayı ekleyip 1-2 taşım kaynatıp çorbayı sıcak sıcak servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder